Barbara Folens

Burn-out- en Loopbaancoach

Barbara Folens

WERKHERVATTINGSTRAJECT 

Het werkhervattingstraject dat je doorloopt bij uitval bestaat uit een wetenschappelijk onderbouwd stappenplan dat op jouw maat wordt afgestemd. Doorheen het traject wordt de vooruitgang opgevolgd. Zo kan er snel gehandeld worden indien jij nog extra of andere ondersteuning nodig hebt.

 De sessies duren 80 min en lopen verspreid in de tijd, eerst wekelijks of tweewekelijks en later maandelijks tot je weer terug op de werkvloer actief bent. Of dit dan bij je huidige werkgever is of je verkiest jezelf te heroriënteren, maakt niet uit.

 

DOELSTELLING 

Het doel van het coachingtraject is om je de best mogelijke zorg te geven en dit zo snel mogelijk na je uitval. We weten immers uit onderzoek dat mensen die langer dan 6 maanden afwezig zijn van het werk, nog maar moeilijk hun plek heroveren op de arbeidsmarkt. Er wordt ingezet op duurzame terugkeer naar het werk door ook aandacht te schenken aan hervalpreventie.

Weet, je staat er niet alleen voor!

 

INTAKEGESPREK 

Voorafgaand aan het coachingtraject is er altijd een intakegesprek (45 min, 60 euro).

Dit gesprek is gericht op het in kaart brengen van jouw hulpvraag en klachten, uitleg over het werkhervattingstraject, de termijn en frequentie die wordt verwacht voor de begeleiding, alsook de kostprijs*. Na dit gesprek bepaal jij of je het coachingtraject wenst op te starten.

 Je krijgt altijd waardevol advies mee naar huis waar je direct mee aan de slag kan gaan. Mail voor een intakegesprek of voor meer informatie naar barbarafolens@hotmail.com of bel naar het secretariaat (016/23.91.45)

 Het intakegesprek gaat in principe door in de praktijk, maar kan ook online (www.calendly/barbarafolens/intakegesprek)

*Barbara Folens werkt samen met Acerta, een door de VDAB erkend loopbaancentrum. Op die manier is er de mogelijkheid om een deel van de sessies te betalen met de zeer voordelige loopbaancheques (7u voor slechts €80!!) (zie voorwaarden www.vdab.be/loopbaancheques).

 

 FACE TO FACE OF ONLINE COACHING 

Je kan kiezen tussen face to face of online coaching.

Barbara Folens is aanwezig in de praktijk op maandagvoormiddag, dinsdagnamiddag en -avond, donderdagvoormiddag en zaterdagvoormiddag. 

Indien je online coaching wenst, ga naar www.calendly.com/barbarafolens/coachingsessie

Online coaching kan op woensdagvoormiddag en vrijdagnamiddag.

 

WIE IS BARBARA FOLENS ? 

Barbara Folens heeft een brede HR achtergrond. Zij studeerde in 2001 af aan de KU Leuven als licentiaat in Toegepaste Economische Wetenschappen met afstudeerrichting personeelsbeleid. Aansluitend volgde zij nog de lerarenopleiding. Zij heeft ondertussen een 20-tal jaren HR ervaring opgebouwd als consultant, trainer en coach in de domeinen rekrutering & selectie, talentmanagement, competentie-ontwikkeling, interne mobiliteit, outplacement, loopbaanbegeleiding en stress- en burn-out begeleiding zowel binnen de profit als non profit sector. In 2018 behaalde zij met het bedrijf Berenschot de HR Excellence Award binnen de categorie Assessments.

Haar passie ligt in groei van mensen en mentaal welzijn binnen de werkomgeving. De laatste jaren heeft zij zich dan ook meer gespecialiseerd in coaching en stress- en burn-out op het werk. Zij behaalde het certificaat als stress- en burn-out coach bij het CRS-centrum in Nederland (2016) en het certificaat Professional Certified Coach (PCC) bij de International Coaching Federation (ICF) (2018). Zij volgt nog regelmatig opleidingen in Nederland en België, participeert in verschillende netwerkorganisaties en verdiept zich in vakliteratuur.

Als persoon is zij open, eerlijk en oprecht. Zij draagt een warm hart toe naar mensen en kan dan ook gemakkelijk verbinding maken. Zij kan goed luisteren, maar jou ook uitdagen om zaken waar je op vastloopt vanuit andere invalshoeken te bekijken zodat jij verder vooruit kan. Haar aanpak in het coachen is pragmatisch, doelgericht en op maat.