Barbara Folens

Stress- en loopbaancoach

Barbara Folens

Stress- en loopbaancoach

Herken jij dit?

-          Je voelt je uitgeput én opgejaagd tegelijkertijd. Na een werkdag kijk je uit om in de zetel te ploffen, maar je kan jezelf dit niet permitteren want de kinderen vragen aandacht, je moet het huishouden nog doen, zorgen voor eten op tafel, eventueel nog wat dingen doen voor het werk, tijd spenderen met je partner, enzovoort. Als je dan eindelijk toch even zit, dan vind je de rust niet.

-          Je hebt allerlei lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, spierpijn, hartkloppingen, nek- of schouderpijn, vergeetachtigheid, slaapstoornissen, darmklachten. Allemaal klachten die je normaal niet hebt. Terwijl je normaal nooit ziek bent, ga je nu steeds vaker naar de dokter.

-          Hoewel je iemand bent die veel hooi op je vork kan nemen, gaat alles zoveel trager en begin je dingen te vergeten. Op het werk begin je ook fouten te maken.

-          Hoewel je to-do lijstjes normaal structuur en gemoedsrust geven, sla je nu helemaal in paniek! Je bent het totaaloverzicht kwijt en vraagt jezelf af hoe je het allemaal nog gedaan krijgt. Dat pakt letterlijk op je adem! Normaal ben je gewend van de teugels in eigen handen te hebben, maar deze grip ben je nu steeds meer kwijt.

-          Je komt liever niet meer onder de mensen. Je merkt dat je steeds vaker liever alleen bent. Dat je ongerust wordt van mensen om je heen. Eerst was dat nog alleen met grote groepen, maar je merkt dat je nu zelfs op je werk al last hebt. Met je collega’s bij de koffieautomaat kost al energie en steeds vaker eet je in je eentje je lunch op het werk of in je eentje buiten. Daar voel je je niet oké bij, maar je kunt het gewoon niet meer opbrengen.

-          Je voelt je emotioneel en hebt meer een kort lontje. Je herkent jezelf niet meer. Het beangstigt je dat je de controle over je emoties kwijt bent.

-          Je piekert veel over je werk.

 

Wat als je nu niet ingrijpt?

-          Als je de komende tijd niets aan je situatie doet, zal je maanden of zelfs jaren met een zware burn-out thuis zitten. Ja, ook jij! Je bent niet van de burn-outs, dat ‘overkomt’ jou niet maar je weet inmiddels ook wel dat alle signalen zo’n beetje op rood staan.

-          De lichamelijke klachten zullen alleen maar verder toenemen.

-          Op je werk zullen de collega’s jouw taken voor lange tijd moeten overnemen. Ook thuis zal je niet anders kunnen dan hulp vragen voor het huishouden. Je zal dus de touwtjes niet meer in eigen handen hebben.

-          Je sociaal leven zal stilvallen, want je zal niet meer in staat zijn om leuke dingen te doen met je partner, de kinderen, je vrienden, …

-          Je emoties zullen verder op hol slaan.

 

Barbara Folens kan jou helpen om terug :

-          energie te krijgen en rust in je hoofd,

-          zin te krijgen om af te spreken en leuke activiteiten te doen,

-          controle te krijgen over je werk en huishouden,

-          zin te hebben om te ondernemen vanuit rust,

-           plezier te beleven,

-           je tranen te veranderen naar een lach.

Barbara Folens heeft een universitair diploma Toegepaste Economische Wetenschappen, afstudeerrichting Personeelsbeleid. Zij heeft een certificaat van het niveau Professional Certified Coach (PCC) behaald bij de Training & Coaching Square en een certificaat als stress- en burn-out coach bij het CRS-centrum in Nederland. Zij heeft een 15-tal jaren ervaring binnen Human Resources. Zij heeft o.a. expertise opgebouwd in  rekrutering en selectie, talentmanagement, loopbaanbegeleiding, stress- en burn-out begeleiding, re-integratie van langdurig zieken naar de werkvloer en outplacement. Zijwerkt samen met het Expertisecentrum Huis voor Veerkracht (onder leiding van Prof. Dr. Elke Van Hoof) en Acerta en is erkend loopbaanbegeleider bij de VDAB. Hierdoor kan je gebruik maken van de loopbaancheques van de VDAB (mits je voldoet aan een aantal voorwaarden!).

GRATIS INTAKEGESPREK

Vraag een gratis intakegesprek (max 20 min) aan. Je krijgt alvast waardevolle tips en advies mee naar huis waarmee je direct aan de slag kan gaan. Er wordt ook samen bekeken welk traject bij jou past. Mail voor een gesprek of voor meer informatie naar barbarafolens@huisvoorveerkracht.be of bel naar het secretariaat (016/23.91.45)

 

FACE TO FACE OF ONLINE COACHING

Je kan kiezen tussen face to face of online coaching.

Barbara Folens is aanwezig in de praktijk op maandagvoormiddag, dinsdagnamiddag en -avond, donderdagvoormiddag en zaterdagvoormiddag. 

Indien je online coaching wenst te volgen, ga naar www.calendly.com/barbarafolens

Je kan een telefonisch intakegesprek aanvragen vooraleer je een coachingtraject opstart. Online coaching kan op maandag, woensdag en vrijdag.

 

 

PARTNERS