Franky Janssens

Podologie

Franky Janssens

Franky Janssens (° 1969) is afgestudeerd als podoloog in 1994. Hij is lid van de Belgische Unie voor Podologen (B.U.P.) en doet aan wetenschappelijke voetverzorging. Hij is ook lid van de Unie van Podotherapeuten en Medische Pedicuren (U.P.M.). Hij is gespecialiseerd in orthoplastie (teencorrectie), onychoplastie (leggen van een kunstnagel in hars of kunststof na trauma) , orthonyxie (nagelcorrectie) en biomechanica (onderzoek van klachten welke het gevolg zijn van een foutief
gaan-, staan- of looppatroon en indien nodig worden er steunzolen gemaakt). Hij doet eveneens aan podopediatrie, wat het behandelen van kinderen inhoud. Ook het behandelen van suikerzieken en risicopatienten behoren tot zijn vakgebied.

Zijn DOEL is het behouden, verbeteren of herstellen van de voetfunctie, de statiek en de dynamiek, door middel van uitwendige preventieve en correctieve technieken.
Ook het uitwendig verzorgen en behandelen van de opperhuid- en teennagelaandoeningen behoren tot zijn specifiek vakgebied.
Door gespecialiseerd klininsch en biomechanisch onderzoek helpt hij de onderliggende oorzaak van de klachten op te sporen en bepaalt de behandeling.
 
Binnen de I-ELP Van 't Sestich houdt hij op dinsdagvoor- en namiddag en dit om de twee weken, consultaties voor algemene voetverzorgingen of het uitvoeren van een speciale techniek of een onderzoek.
Uw arts kan u bij een specifiek probleem doorverwijzen naar hem voor een advies en eventueel een gepaste behandeling, welke in samenspraak met uw arts wordt uitgevoerd.

Indien er een speciale behandeling of verzorging wordt toegepast, is opvolging door uw arts en de podoloog uiteraard mogelijk.

Naast zijn activiteiten bij de I-ELP Van ’t Sestich  werkt Franky in  instellingen met mindervaliden en in het rustoord Betlehem in Herent. Hij heeft ook een praktijk in het psychiatrisch ziekenhuis Sint – Kamillus in Bierbeek en een eigen praktijk in Wilsele.